Nosto-ovien tarkastus

Nosto-ovitarkastus on lakisääteinen tarkastus, jossa  arvioidaan laitteiston turvallinen käyttäminen kokonaisturvallisuuden näkökulmasta. Jokainen kiinteistön omistaja on velvollinen tarkastuttamaan laitteistonsa lain mukaisesti erääntymisajankohdan puitteissa, jolla voidaan varmistaa laitteiston turvallinen käyttäminen.

Kaikkia nosto-ovia tarkastusvelvollisuus ei koske hissiturvallisuuslain puitteissa, kolmannen osapuolen toimesta. Vastuu laitteiston haltijalla tai omistajalla kuitenkin on siitä, että laitteistoja on turvallista käyttää eikä niistä aiheudu mahdollisia vahinkoja omaisuudelle. Kiwa Inspecta tarjoaa myös näihin laitteistoihin puolueettoman vapaaehtoisen tarkastuksen, jossa arvioidaan nosto-ovi samoissa määritelmissä, kuin lain mukaan tarkastettavissa ovissa.

Laske hinta: nosto-ovitarkastus

Hintaan sisältyvät matkakulut.

184,76 
ei sis. alv.

Onko kyseessä suurempi kokonaisuus?
Ota yhteyttä myyntiimme.

 • Minkälaisia nosto-ovia on tarkastettava käyttöön otettaessa ja määräajoin?

  Yli 2,9 metriä korkean sähkökäyttöisen nosto-oven tarkastukset tehdään hissiturvalli­suuslain 1134/2016 mukaisesti. Uuden oven varmennustarkastus tehdään kuuden (6) kuukauden kuluessa käyttöön­otosta tai vanhan oven siirtämisestä uuteen paikkaan. Määräaikaistarkastus tehdään ensimmäisen kerran neljän (4) vuoden aikana käyttöönotosta ja sen jälkeen neljän (4) vuoden välein.

 • Mitä tehtäviä nosto-ovien tarkastukseen kuuluu?

  1. Nosto-oven mekaanisten rakenteiden kunnon tarkastus. Näihin kuuluvat mm. raot, terävät kulmat, lasien ominaisuudet, voimansiirron ja ohjainten/rullien kunto, johteilta tai saranoilta putoamisen esto, liittäminen ympäröiviin rakenteisiin.
  2. Nosto-oven ohjauslaitteiden ja käsikäytön oikean toiminnan testaus.
  3. Turvalaitteiden toiminnan testaus (mm. tuntoreuna, köydenhöltymä, voimanrajoitus, valokenno, kytkimet, tarraimet)
  4. Mahdollisten hätäavauslaitteiden testaus. Näitä laitteita ovat mm. poistumisreitin ovi, mekaaniset vapautinlaitteet ja varavoima (akut)
  5. Sähköasennusten tutkiminen
  6. Nosto-oven ympäristön testaus (loukkuun jäämisen vaara, kulkutiet, varoituskilvet)
  7. Asiakirjojen tarkastus: huolto-ohjeet, huoltopäiväkirja ja huoltomerkinnät.
  8. Jos kyseessä on varmennustarkastus (asennetun oven käyttöönotto 6 kk sisällä asennuksesta)
   1. Onko nosto-ovi asennettu asennusohjeiden mukaisesti?
   2. Ovatko kaikki tarvittavat asiakirjat saatavilla?
   3. Onko nosto-ovi standardien mukainen kokonaisuus (se sisältää tarvittavat turvalaitteet)?

  Nosto-ovien tarkastuksen päätteeksi oveen kiinnitetään Kiwa Inspectan ”Tarkastettu” –tarra. Jos ovessa havaitaan merkittäviä turvallisuutta heikentäviä puutteita, tarra kiinnitetään vasta, kun nämä puutteet on todettu korjatuksi uusintatarkastuksessa.

 • Minkälainen on Nosto-ovien tarkastusraportin sisältö?

  Jokaisesta Nosto-ovesta tai portista tehdään oma tarkastuspöytäkirja. Pöytäkirja sisältää puutteet ja huomautukset korjausaikoineen.

 • Mitä standardeja nosto-ovien tarkastukset noudattavat? standardit ja määrävälit

  Nosto-ovien varmennus-, määräaikais- ja turvallisuustarkastukset tehdään nosto-oven valmistumisajankohdan mukaisten määräysten ja standardien perusteella.

Palaa takaisin Kiwa.com-sivulle: Nosto-ovien tarkastus

Jaa sivu eteenpäin

Suurempi kokonaisuus? Jätä yhteydenottopyyntö