Märkätilan kuntokartoitus

Märkätiloilla on oma käyttöikänsä, kohteesta riippuen 15-25 vuotta. Ajoissa asiantuntijalla teetetty märkätilan kuntokartoitus on viisasta kiinteistönpitoa, ennakoimalla vältetään kosteusvaurioriskit ajoissa. Vahingon jo tapahduttua voi korjauskustannus olla moninkertainen. Tulevat korjaustarpeet saadaan myös ajoitettua viisaasti muiden mahdollisten korjauksien yhteyteen.

Märkätilojen kuntokartoitus tehdään rakenteita rikkomatta perusteellisin silmämääräisin ja aistihavainnoin sekä kosteusindikaattorein. Lisäksi kerätään tiedot märkätilojen vedeneristeistä ja tehdyistä vedeneristystarkastuksista.

 • Takuukorjausten selvittäminen
 • Kosteusvaurioriskien ehkäiseminen
 • Kustannussäästöt linjasaneerauksen yhteydessä
Laske hinta: märkätilan kuntokartoitus

Huom. hintaan sisältyvät matkakulut 20 kilometrin sisällä toimistomme sijainnista (lista kuvauksessa). Pidemmistä matkoista veloitamme 80 € / tunti.

1984,00 
ei sis. alv.

Onko kyseessä suurempi kokonaisuus?
Ota yhteyttä myyntiimme.

 • Tietoa märkätilan kuntokartoituksesta

  Taloyhtiön märkätilojen kuntokartoitusraportista selviää yhteenveto tiloista kuntoluokittain, korjaustarve ja korjauskustannukset. Samoin esitetään huoneistokohtaisesti mm. aistinvaraiset havainnot (pintarakenteiden kunto, LVV-kalusteet/laitteet, ilmanvaihto), kopolaatat, pintakosteuskartoitus ja huoneistoa koskevat korjauskustannukset/suositukset.

  Putkistosaneerauksen (linjasaneerauksen) lähestyessä arvio märkätilojen kunnosta helpottaa valintaa saneeraustapojen välillä.

 • Millä paikkakunnilla palvelemme?

  Kiwa Inspectan kuntotutkimuksen asiantuntijat palvelevat näillä paikkakunnilla ja niiden lähiseuduilla:

  • Helsinki
  • Jyväskylä
  • Lahti
  • Oulu
  • Rovaniemi
  • Seinäjoki
  • Tampere
  • Turku
  • Vantaa
 • Mitä märkätilan kuntokartoitus sisältää?

  Ennakkoselvitykset

  Tarkastuksesta tehdään tiedote isännöitsijälle ja sen jakamisen suorittaa tilaaja.

  Tilaaja toimittaa tarvittavat lähtötiedot. Näitä ovat mm. alkuperäissuunnitelmat, tiedot kiinteistössä tehdyistä korjauksista sekä mahdolliset märkätilojen valvonta- ja muutostyöasiakirjat.

  Katselmus kiinteistöllä

  Tiloihin tehdään aistinvarainen yleistarkastus, jossa kiinnitetään huomiota erityisesti pintarakenteiden kuntoon (mm. silikoni- ja laattasaumat). Tiloihin tehdään pintakosteuskartoitus ja laatoitettuihin tiloihin kopolaattakartoitukset. Lisäksi lattiakaivot tarkastetaan silmämääräisesti.

  Vedeneristeiden olemassaolo pyritään selvittämään lattiakaivoja ja läpivientejä tarkastelemalla. Tiloista tarkastellaan silmämääräisesti LVV-laitteiden ja kalusteiden kunto, tyyppi ja liittymät. Tarkastuksessa ei avata rakenteita tai LVV-laitteiden peiteheloja.

 • Minkälainen on märkätilan kuntokartoituksen raportti?

  Kuntokartoituksesta laaditaan kirjallinen raportti, jossa esitetään tilakohtaiset havainnot (ns. huonekortit), mittaukset ja kartoituksen tulokset. Raportointiin sisältyy yhteenvetotaulukon laadinta, josta käy ilmi märkätilojen tuleva korjaustarve.

  Erityistapauksissa arvioidaan lisäselvitysten tarve ja ehdotukset jatkotutkimuksista.

  Raportti luovutetaan tilaajalle PDF-muodossa, sekä tarvittaessa kaikki tarkastuksen aikana otetut valokuvat muistitikulla.

 • Mitä pohjatietoja asbestikartoittaja tarvitsee?

  Tutkijamme tarvitsevat lähtötiedoiksi kohteen pohja- ja rakennepiirustukset ja kohteessa aiemmin tehdyt korjaustoimenpiteet sekä kuntokartoitukset.

 • Mitä lisäkustannuksia märkätilan kuntokartoitukseen voi tulla?

  Lisätarkastuksiin ja -tutkimuksiin, rakennuttajan järjestämään kokoukseen, neuvotteluihin ja vastaaviin osallistumisen veloituksessa käytetään alla olevan hintataulukkoa

  TUNTIHINNAT
  Lisätöiden kustannukset € (alv0%)
  Lisätöiden tuntihinta €/h 78,00
  Kilometrikorvaus henkilö-/pakettiauto €/km (yli 20 km toimistoltamme) 0,90

  Raportin esittely etäyhteydellä normaalin työajan sisällä (klo 7-17) sisältyy tutkimusten hintaan. Raportin esittely suoritetaan etänä, esim. Teams ja esittelyyn varataan aikaa noin 30 minuuttia.

 • Miten tilaan märkätilan kuntoarvion?

  Voit hankkia märkätilan kuntokartoituksen tilaamalla sen www.tarkastusmaailma.fi -palvelun kautta. Palvelu maksetaan ennen toimitusta verkkokaupassamme, yritykset tai taloyhtiöt (Y-tunnuksen omaavat yhteisöt) voivat valita myös laskutusmahdollisuuden. Pyrimme tuottamaan palvelun asiakkaan toivomana päivänä. Jos päivä ei jostakin syystä onnistu, sovimme uuden päivän palvelun toimitukselle.

 • Muita yleisiä toimitusehtoja

  • Työ laskutetaan, kun raportti on luovutettu. Mahdolliset lisätyöt laskutetaan kerran kuussa toteutuman mukaan. Maksuehto on 14 päivää netto.
  • Työssä noudatetaan Konsulttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja (KSE 2013) sekä Kiwa Inspectan (Inspecta Oy) yleisiä myynti- ja sopimusehtoja. Hintojen tarkastus koskee kulloinkin tarkastuksesta eteenpäin tehtäviä ja veloitettavia töitä.
  • Tilaaja toimittaa Kiwa Inspectan käyttöön tarvittavat lähtötiedot, suunnittelutiedot, korjausten ja muutostöiden tiedot, aikaisemmin suoritettujen arvioiden ja tutkimusten raportit ja (vai tai) piirustukset (myös mahdolliset sähköisessä olevat piirustukset). Käyttäjäkyselyn kopioinnin, jakamisen, keräämisen sekä kuntoarvioon liittyvän tiedottamisen suorittaa tilaaja. Tilaaja tiedottaa tilan käyttäjiä tutkimusajankohdasta ja on velvollinen ilmoittamaan tutkimuksen tekijälle mahdollisista esteistä ennen tarkastuksen alkamista. Tutkimusten kenttätöiden aikana tutkijoilla tulee olla esteetön pääsy kaikkiin tiloihin, kuten mahdollisiin alapohjien ryömintätiloihin. Mahdolliset odotteluajat laskutetaan tuntityönä. Hinnat on laskettu siten, että tutkittaviin rakenteisiin päästään käsiksi normaaleilla käsityökaluilla ilman purku-, kaivu- ja nostotöitä. Vesikaton tarkastukset suoritetaan, mikäli katteen päällä ei ole lumipeitettä.

Jaa sivu eteenpäin

Suurempi kokonaisuus? Jätä yhteydenottopyyntö